gelateria

Gelato. Så få ingredienser men gud vad gott det är! Den italienska glassen innehåller oftast mindre luft då den omrörs saktare under infrysningsprocessen. Det gör den mer kompakt. Den har även mer smak än vanlig glass. De första veckorna när vi flyttade hit åt jag minst en glass varje dag. Man har verkligen inte provat på riktig glass förrens två söta italienare serverat ett brioche bröd fylld med olika smaker. De smaker som brukar vara populära är pistasche och citron sorbet. Sicilien är känd för sin citron så det tycker jag absolut är ett måste när man är här! Vart du än befinner dig i Palermo så är du inte långt ifrån en Gelateria. Om man nu inte skulle vara sugen på glass finns det nästan alltid ett brett sortiment med bakverk att välja mellan.  //Gelato. So few ingredients but god what good it is! Italian ice cream usually contains less air, It is stirred slowly during the freezing process. That makes it more compact. It has also more flavor than regular ice cream. The first few weeks when we moved here, I ate at least one ice cream every day. You really haven't tried real ice cream before two sweet Italians serves you a brioche bread filled with different flavors. The flavors that usually is popular is pistasche and lemon sorbet. Sicily is famous for its lemons so I think this is absolutely a must when you are here! Wherever you are in Palermo, you are not far from a Gelateria. If you're not in the mood for an ice cream there are almost always a wide range of pastries to choose from.//