MIDDAGSTIPS

Har ni inte ätit grekisk pyttipanna så rekommenderar jag verkligen det, så enkelt och så gott. Första gången jag åt det så var det mamma och pappa som bjöd oss på det. Man kan göra det med både kött och kyckling men vi kör alltid med kyckling   Ni behöver: (vi har gjort för 4portioner)   3-4 kycklingfileér 1 paprika 1 ask med körsbärstomater 8 potatisar 6 morötter fetaost (välj själv hur mycket)     Till Marinaden behöver ni:   1,5dl olivolja 1 tsk sambal oelek 2 msk soja 2 vitlöksklyftor   Vitlökssåsen: 1 liten burk med creme fresh 1 msk majonäs 2 en vitlöksklytor 3msk citronsaftjag kryddade också med Franska örter och självklart salt&peppar.     Gör såhär:   Börja med att sätta på ungen på 200grader, sedan skala både potatisen och morötterna och skär dom i klytftor. Lägg dem i en ungsform och kör i dom i ugnen i 15minuter. Blanda marinaden och lägg ner kycklingen i den + paprikan. Efter 15minuter så tar ni ut potatisen och morötterna och tillsätter kyckling och paprika, häll även på all marinad som det har legat i. Låt det stå i ugnen i 25minuter till.  Under tiden det är i ungen så blanda ihop vitlökssåsen och ställ den i kylen så den får dra lite. När dessa 25minuter har gått så tar ni ut den för andra gången och lägger i tomaterna och fetaosten. In i ugnen sista gången i 20 minuter så osten smälter lite och tomaterna öppnar sig.  Sen är det äntligen dags att äta, och glöm självklart inte att göra en stor god sallad till. (jag var lat idag och bara hackade lite gurka)