Rawfood Choklabollskladdkaka & Morotskaka till frukost
Heej på er! Idag ska jag tipsa er om något riktigt gott. Jag själv har svårt att förstå att det här är så gott, med tanke på att det bara innehåller massa nyttigheter. Inget mjöl, inget socker, inget smör. Jag har tidigare varit en mack-person. Med det menar jag att jag varit en sån person som alltid äter mackor till frukost. Jag gillar när det går fort, och dessutom är ju mackor typ det godaste som finns. Det är svårt att hitta substitut till mackor som är lika gott. Dock så mår jag ofta dåligt när jag äter mackor. Det gör mig trött och min mage har svårt att smälta den typen av mat. Ibland kan det ta flera timmar innan jag kommit ur min morgon-matkoma när jag ätit mackor till frukost. Nu har jag dock hittat en ny frukost som är världens bästa substitut till mina gamla mackor. Förra veckan berättade jag för er att jag hade testat ett nyttigt recept på rawfoodbollar med smak av morotskaka. Det ni ser i den vänstra lådan här ovanför är just det receptet. Nu har jag dessutom testat mig fram till ett recept på rawfood chokladbollar/kladdkaka som är HEEELT magiskt. Om ni gillar choklad och bakverk av olika slag, men vill börja äta lite nyttigare, då är det här verkligen ett perfekt substitut. Jag åt det här till frukost idag lixom. Här kommer receptet på chokladboll/kladdkaks-röran:Du behöver:2 dl Cashewnötter2 dl dadlar, urkärnadeLite vanlijpulver1 st mellanstor morot1 - 1,5 msk kakao – Använd mer om du vill ha det ännu chokladigare1 skopa vassleproteinpulver – Jag använde holistic choklad, men det fungerar med vanilj också om du tar lite mer kakao i smeten.2-3 msk kaffeLite saltRiven kokkosGör såhär:Börja med att mixa cashewnötterna till ett mjöl. Tilsätt sedan dadlar och moroten. Därefter de övriga ingredienserna och mixa tills röran är helt slät. Använd kaffe eller ev. lite vatten ifall röran är för hård. Rulla till bollar i kokkos och ställ in i frysen, eller gör som jag och lägg i en låda. Det är dock farligt, för då är risken att man äter upp allt på en gång ;) Ta fram några bollar och ät till frukosten, eller tillsammans med lite kvarg och banan. MUMS! Här kommer även receptet till morotskaka-röran. (Tack Foodgeekzsisters!) Du behöver: 2 dl Cashewnötter 2 dl dadlar, urkärnade Lite vanlijpulver Lite salt 2 st mellanstora morötter 1 skopa vaniljprotein Riven kokkos Gör såhär: Du gör samma sak med det här receptet som det förra. Börja med att mixa cashewnötterna till ett mjöl. Tilsätt sedan dadlar och moroten. Därefter de övriga ingredienserna och mixa tills röran är helt slät. Tillsätt ev. lite vatten om röran är för hård. Rulla till bollar, in i frysen någon timme och plocka ut när du är sugen eller till frukosten. SÅÅ goottt<3 /Elin