Nyttig Ramensoppa med Zuccininudlar

Igår när jag kom hem från min springtur var jag lite frusen och sugen på att äta någonting värmande och nyttigt, men ändå gott lixom. Efter att ha kikat omkring på Instagram en stund bestämde jag mig för att prova på att göra en Hemmagjord Ramensoppa. Jag hade aldrig lagat det tidigare, men har ätit det några gånger när jag varit ute på restaurang. Där har jag dock alltid ätit soppan med vanliga nudlar, men igår blev jag istället sugen på att testa göra en nudelsoppa med Zuccini-nudlar! Det blev riktigt gott och smakade verkligen som sopporna jag brukar äta på de japanska snabbmatsställena. Därför tänkte jag dela med mig av receptet på soppan till er!  Jag började med att koka ett ägg i en kastrull. Sedan kokade jag upp buljongen till soppan och tillsatte svampen, purjolök, vitlök, strimlad kyckling och någon matsked sesamolja. Soppan fick koka ungefär 10 minuter, samtidigt som jag stekte Pak Choyen i en annan stekpanna. När soppan hade kokat ett tag smakade jag av den med lite salt och peppar, och hällde upp i en djup tallrik. Sedan toppade jag med solrosskott, den stekta Pak Choyen och en ägghalva. (Jag hade i båda ägghalvorna när jag hade fotat maten, hehe...)Väldigt gott, mättande och nyttigt! Om man vill göra det här receptet helt veganskt kan man skippa ägget och byta ut kycklingen mot tillexempel tofu.  När soppan var färdig tände jag lite ljus, slog på ett avsnitt av SKAM och satte mig i vårt mysiga kök. Jag älskar att titta på serier eller Youtube samtidigt som jag äter. Förut var det alltid Youtube, men nu på senaste tiden har SKAM tagit över mitt liv totalt, haha... KRAM! /Elin