Gör din egen hemmagjorda sushi!
Visste ni att det är jätteenkelt att göra sin egen sushi? På Devote-eventet förra veckan pratade vi lite om sushi, och då berättade Alice att hon jätteofta brukade göra egen sushi. Jag blev supertaggad på att testa själv, och blev verkligen förvånad över hur gott det blev! Och det var så galet enkelt också. Så nu tänkte jag dela med mig av det här receptet till er! Ifall någon fler än jag mot all förmodan har missat att man kan göra egen sushi hemma. När jag gjorde min sushi så köpte jag ett färdigt sushi-kit från Blue Dragoon, men man kan lika gärna köpa ingredienserna var för sig. Jag glömde dessutom att köpa lax, så jag gjorde en sushi-rulle med kyckling och en californian-roll sushi med surimi (krabbkött). Båda rullarna blev såååå goda! Till er som inte äter sushi för att ni inte gillar fisk - testa att äta kyckling-sushi! Jag tycker faktiskt att det blev riktigt gott. Det bästa när man gör egen sushi är att man själv kan styra helt vilket innehåll man vill ha i sina rullar. Så nice! Här kommer receptet till rullarna som jag gjorde häromdagen. Du behöver:Till sushin:Alt 1: ✭ Sushi meal kit från Blue DragonAlt 2:✭Sushi-ris✭Risvinäger✭ Sushi nori - Sjögräs-papper till rullarna✭ Kinesisk soya✭ Wasabi✭ Rullmatta i bambuFyllning:✭ Crabsticks/Surimi (finns i frysdisken i välsorterade matbutiker)✭ Kyckling eller Lax✭ Cream cheese - sååå gott att ha i sin sushi!!!✭ Avokado Topping:✭ Chili-majonäs (Jag använde den från Santa Maria)✭ Rostad lök (Det här glömde jag köpa, men tycker det är så gott att ha till!) Gör såhär: 1. Skiva gurkan och avokadon i avlånga tunna strimlor. 2. Koka så mycket ris du vill ha och toppa med risvinägern. I skålen på bilden hade jag ungefär en halv matsked. Stek kycklingen och krydda med salt och peppar. Tina krabbköttet och lägg upp allting på en tallrik. 3. Lägg upp sushi-papperet på bambu-mattan och tryck på ett lagomt lager med ris. 4. Välj vilket innehåll du vill ha i den första rullen och placera det som på bilden nedan. 5. Sedan använder du bambu-mattan till att rulla ihop din sushi. 6. Dela bitarna i lagom stora bitar och toppa med chili-majonäs. Serververa med soja, wasabi och VOILA! Du har gjort din egen sushi! Vilken sushi är er favorit? och är det någon av er som gjort er egen sushi tidigare? Kram!! /Elin