RECEPT: PROTEINMUFFINS
Ikväll bakade jag enkla, mjölk- och sockerfria proteinmuffins. Min tanke var egentligen att bara slänga ihop ett dussin smidiga muffins utan att tänka varken fint eller bloggbart men de blev ju SÅ BRA ändå! Receptet är med inspiration från TastyHealth och kommer längre ner i inlägget. Perfekta att ta med som mellanmål i skolan!Recept nyttiga proteinmuffins (11 stycken)4 dl vanliga havregryn2 skopor Whey Comlplete Päron/Vanilj eller valfritt vassleprotein2 mogna eko bananer1 tsk bakpulver0,5 dl vatten eller valfri mjölk2 äggvitorValfri topping: Rostad kokos, pumpakärnor eller annat gottUtförandeSätt ugnen på 175 grader.Blanda alla ingredienser i en matberedare eller med handmixer tills det blir en slät/tjock smet. Föredela smeten i tex silikonformar och strö över topping. Grädda i ca 15 minuter - se till så muffinsen inte blir för torra. Snabbt och enkelt!