RECEPT LUSSEBULLEGRÖT
Herregud vad snabbt december har gått. Idag är det redan tredje advent!Till adventsfrukost/julfrulle gjorde jag en ugnsbakad gröt med smak av saffran = ugnsbakad lussebulle gröt. Förra julen innan jag bloggade testade jag många nyttiga och goda frukostar med pepparkakaskryddor eller saffran. Det var allt från pannkakor, yoghurtröror, vanlig gröt och saffransostkaka på keso till ugnsbakad gröt och gottebollar. Så gott och juligt!Ugnsbakad lussebullegröt toppat med laktosfri keso, mullbär och hackade pistagenötter. Jultéet "Tomtesnurr" vid sidan om. Recept på gröten finner du under bilden- nyttig och smakar lussebulle!Recept ugnsbakad lussebullegröt (1 person)1 dl havregryn1 msk saffransarom från Dr Oetker eller 1 paket saffran2 msk kvarg1 ägg2 msk valfri mjölk1 krm bakpulverEventuellt lite sötning(Russin som topping)UtförandeSätt ugnen på 225 grader. Blanda sedan alla ingredienser till gröten och lägg i en ugnstålig form. Toppa med en näve russin och grädda i ca 10 minuer. Servera med det du tycker är gott som keso, nötter och varma bär!