RECEPT: KLADDKAKA PALEO
Minns du den nyttiga kladdkakan jag gjorde förra månaden? Det receptet hittar du HÄR!Dock var det inte den kladdkakan jag ville lovorda idag utan en ny variant som jag bakade igår. Jag tänkte dela med mig av en underbar paleokladdkaka som jag hittade hos Fyscoachen. Receptet finner du längre ner i inlägget.Av denna chokladskapelse får du i dig vitaminer, mineraler, antioxidanter, bra proteiner, nyttiga fetter och fina kolhydrater. Hur bra?! Enligt mig för bra för att vara sant!Recept nyttig paleokladdkaka 3 ägg 10 dadlar (jag tog färska) 2 dl mandelmjöl 1 dl kokosflingor 5 msk kakao 1/2 dl kokosolja 1 msk honung (jag tog agavesirap från Reneé Voltaire) 1 tsk vaniljpulver 1 tsk bakpulver En nypa salt Utförande Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 8 minuter, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering. Servera med kokosgrädde eller vanlig grädde. Ett gott tips är att blanda kokosmjölk med kvarg!