LCHF LUSSEKATTER
Efter avslutningen på simskolan idag satte mamma och jag igång med lite julbak här hemma. Vi har bakat både vanliga lussekatter, saffransbullar med vit choklad/pistagenötter i och LCHF lussekatter. Nu återstår det att se vilka som är godast!Varför vi bakade just LCHF lussekatter är för att de är glutenfria så dessa kan jag mumsa på utan att min mage slår bakut. Receptet hittade vi hos vår favorit Åse/56kilo (--> KLICK!)Recept LCHF lussekatter (12-15 stycken beroende på storlek)4 ekologiska äggSötning med sötma motsvarande 5 msk socker (jag tog stevia)100 gram rumstempererat smör1 dl grädde eller mjölk1 dl mandelmjöl0, 5 dl pofiber0,75 dl kokosnötmjöl2 msk fiberhusk2 tsk bakpulver0,5 gram saffranUtförandeSätt ugnen på 175 grader.Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet. Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner smöret, grädde och saffran i äggsmeten och till slut de torra ingredienserna. Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar till lussekatter. Om degen är för lös blanda ner lite mer kokosnötmjöl! Pensla med äggvita och tryck eventuellt ner russin i katterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.