GOTT LCHF-BRÖD

Igårkväll kände jag för att baka ett gott, nyttigt bröd utan gluten eftersom min mage är mycket känslig mot det. Sagt och gjort, så blev det! Även om jag inte äter enligt LCHF har LCHF-drottningen 56kilo flera hälsosamma recept på både maträtter, bakning och gottis som jag brukar använda i min egen kost. Brödet jag bakade blev så himla gott och uppskattades av hela familjen. Du måste testa - två tummar upp!56kilos goda LCHF-bröd - 1 bröd ca 16 skivor 0,5 dl sesamfrön1 dl solroskärnor 1 dl hela linfrön2 dl mandelmjöl1 msk Fiberhusk (finns bland glutenfria varor)1/2 dl kruskakli (går att utesluta) 2 tsk bakpulver1 tsk salt 1 dl kesella 1% 200 g keso 4 ägg50 g smält deodoriserat kokosfett (eller smör)Gör såhär Sätt ugnen på 175 grader. Mixa solroskärnor och sesamfrön till mjöl. Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke. Vispa ner ägg, keso, kesella. Smält kokosfettet och vispa ner i en stråle. Häll upp degen i bakpappersklädd form och grädda i 80 minuter i nedre delen av ugnen. Titta till det emellanåt ifall det behöver läggas över med folie.