EN GRYTA FÖR ALLA
Ikväll lagade vi en kycklinggryta med soltorkade tomater och spenat här hemma. Mamma hade hittat receptet på bloggen Ljuvlig Mat, där jag själv aldrig har varit inne, och rätten var verkligen supergod! Mitt tips är att servera grytan tillsammans med quinoa/ris/bulgur och en god sallad. Ett säkert kort som passar hela familjen! Recept kycklinggryta med soltorkade tomater och spenat 2-3 kycklingfiléer 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 8-10 soltorkade tomater 65 gram babyspenat 3 dl matlagningsgrädde 1-2 tsk kinesisk soja Salt och pepparUtförande Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök samt strimla de soltorkade tomaterna. Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn kycklingen. Krydda med salt, peppar och tillsätt även lök, vitlök, soltorkade tomater och spenat. Låt fräsa en stund. Häll i grädden samt kinesisk soja och låt småkoka i någon minut.