CATCHING UP

Bjöd över mina fina vänner Sandra och Märta på lite spontant témys hemma hos mig i förmiddags för att catcha up en hel del. Men att "bara" bjuda på té kändes ju lite tråkigt så jag började leta recept på något nyttigt gottis också och bakade en banankaka till fikan. Mycket uppskattad blev den som tur var!Kakan är helt fri från socker, gluten och smör. Receptet hittade jag på PT-Fias blogg men för Märtas skull kommer det även här! (;Recept banankakaBlandas ihop till en smet:3 ägg120 gram keso eller kvarg2 väldigt mogna bananer2 msk kanelEn sträng ekologisk honungEn skvätt vattenBlandas och siktas ner i smeten:1,5 dl kokosmjöl4 tsk bakpulverLite saltEn nypa riktig vaniljJag toppade även kakan med hackade valnötter innan gräddningSmöra och bröa en brödform med kokosolja samt kokosflingor och hiva sedan ner smeten som blir ganska fast. Grädda på 170 grader tills den blivit fast och ganska torr, för mig tog det ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar. Njut med keso, grädde eller yoghurt och hallon!