Nyttig morotskaka
Till kvällsfikat i söndags gjorde jag en nyttigare variant av morotskaka. Svårt att få en bra bild, men jag lovar er - den blev himla god! Receptet hittade jag av en slump på instagram-kontot @fitbylollo. Morotskakan 4 ägg 0.75 dl honung 3 msk agave-sirap 1 dl hasselnötsmjöl eller mandelmjöl 0.5 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver 3 krm vaniljpulver 1.5 tsk kanel 1 tsk kardemumma En nypa salt En halv mogen banan 1 dl olja (tex. kokosolja) 4.5 dl råriven morot Frosting 150 g philadelphiaost 1 dl naturell kvarg 1 msk agave-sirap 2 krm vaniljpulver Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg, honung och agave pösigt. Rör sedan ihop detta med de torra ingredienserna tillsammans med bananen, oljan och morötterna till en slät smet. Olja och bröa en form, låt grädda i ugnen i 50-60 minuter, 150 grader. Till frostingen blandar du bara ihop alla ingredienser tillsammans för att sedan bre den över kakan när den har svalnat. Muuums!