Ryttarkaka
Stor efterfrågan på dessa 2die4-kakor, AKA ryttarkaka. Så jäkla god så tänkte dela med mig av receptet! Gjorde dessa på pappas 50års-firande och står just nu och bakar dem igen. Så medan plåten står inne i ugnen så passar jag på att blogga. Here we go: 175 g smör6 dl strösocker4 ägg3 dl vetemjöl1dl kakao2 krm salt1 krm vaniljpulverKokostosca:75g smör2dl strösocker1,5 dl vispgrädde1dl ljus sirap200 g kokosflingor Sätt på ugnen på 225grader.Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och ägg. Tillsätt sedan de andra ingredienserna och rör samman allt. Lägg därefter bakplåtspapper i en långpanna ca 30x45cm och häll i smeten. Grädda i 10-12min i mitten av ugnen. Under tiden som plåten står i ugnen så är det dags att blanda ihop kokostoscan, så blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp detta och låt sjuda i ca 2minutos under omrörning.Tillsätt sedan kokosen och låt ytterligare sjuda i 1 minut. Bred sedan på toscan på kakan och grädda ytterligare ca 10minuter i ugnen på samma värme.