CHICKEN AND KALE DISH

CHICKEN WITH CRISPY BRUSSLESPROUTS AND KALE   Många kankse inte vet detta men jag lagar faktiskt väldigt mycket mat och tycker att det är ganska kul, speciellt om man har ett bra kök och folk att laga till. Niklas älskar när jag lagar mat och tror att jag är ganska bra på att slänga ihop rätter utifrån vad som fiins i kylen, vilket var precis det jag gjorde här om dagen och det resulterade i rätten ovan. Fick en hel del requests på receptet till just min kyckling rätt som jag la upp på instagram för ett tag sedan så tänkte att jag slänger upp receptet här. Är en super enkel, god och rätt nyttig rätt som inte tar långt tid alls.   Du behöver: grönkål  brysselkål salt peppar cashew nötter en grillad kyckling olivolja kokosolja vitlöks aioli   Börja med att skölja grönkålen och ta bort själkarna. Hacka sedan grönkolen i mindre bitar. Samma sak med brysselkålen, skär bort den hårda delen längst ner på varje brysselkål och skala sedan bort "bladen" (detta kan vara lite pilligt) men man vill att varje blad ska ligga fritt för att det blir krispigt.  När allt detta är gjort så lägger du allt i en bunke häller i lite olivolja, (ungefär en matsked eventuellt lite till) saltar och pepprar och sedan mixa runt så att allt blir jämt fördelat. Lägg sedan ut salladen i en ungs säker form och stoppa in i mitten av ugnen på ca. 175 grader i ungefär 10 minuten. Det ska vara krispigt men absolut inte bränt. Samtidigt när det tillagas i ugnen så kan du ta bort filé bitarna ifrån den grillade kycklingen och riv i mindre bitar, stek på i en stekpanna i lite kokos olja och lägg i cashewnätterna, salta och peppra. Stek på tills det fått lite stekyta.  Servera tillsammans med vitlöks aioli.