Grönt är skönt - VITAMINER OCH MINERALER

  Nu hade jag tänkte göra ett lite annorlunda inlägg. Tänkte skriva om olika gröna grejer allt från grönsaker till frukt och örter för att jag vill dela med mig om kunskap till er så ni vet att det finns massa goda saker i dessa produkter. Hoppas ni får massa tips på hur ni kan äta grönt och börjar äta mer av detta! :)  Vi börjar med vitkål. Vitkål är en superbra källa för vitamin K och C. Kål finns i massa olika former och mängder. Passar att riva och ha i salladen eller i köttfärsåsen för att få den nyttigare och ge volym. Tack vare dess kraftiga antiinflammatoriska egenskaper så ansees kål i juice lindra och hjälpa personer med magsår. Superbillig dessutom!  Nästa grönhet/skönhet är baislika. Älskar denna ört och den har många bra egenskaper. Den innehåller vitamin-K, järn, kalcium och vitamin-A. Denna är också antiinflammatorisk och passar för personer med problem i tarmarna. Den hjälper även till att ge en god bakterie hälsa för håret och huden då den riktar in sig på de bakterier som är giftiga. Går att krydda det mesta med basilika som salsa, sallader osv.  Den tredje super nyttiga gröna grönsaken är grön parika. Den är god att dippa med då den är krispig och fräsch i smaken. Den innehåller kisel, kalium. Denna grönsak är inte bara bra för huden utan upprätthåller också en jämn vätske och mineralbalans i kroppen samt blodtrycket.  Nu till min favorit som är romansallat. Denna finns nästan alltid i våran grönsakslåda i kylen och är faktist en av dom billigaste salladerna. Den gör inte bara ekonomin glad utan också binjurarna glada. Den håller en bra balans i kroppen då den bidrar till naturliga avgiftningsprocesser och därför passar bra i smothies under detox. Den innhåller fibrer och är bra för hjärtmuskulaturen samt matsmältningsystemet. En riktig goding!