Variationer
Hej!Jo, jag har funderat mycket kring det här med att variera sina måltider. Det är väldigt vanligt att frukosten bli samma varje morgon. Och det är bland oss individer väldigt vanligt, att vilja ha samma frukost varje morgon. Men när det kommer till lunch/middag och till viss del mellanmål är det inte alls så kul att varje dag äta samma som gårdagen. Jag är otroligt lyckligt lottad att ha världens bästa kök och jag har verkligen fått upp ögonen för matlagning, även om ni tror att jag bara bakar bröd! Nu är jag nog inte ensam om att tappa inspiration när det gäller att ställa sig i köket och laga mat till sig själv. Men jag måste ändå pusha för att variation i maten gör gott för själen. Och det behöver inte vara svårt!Häromdagen gick jag förbi Paradiset som är en affär som jag tror enbart finns i Stockholm (?) men som erbjuder ett otroligt stort utbud av ekologiska produkter, vegan/vegatarianska, glutenfria, sockerfria ja, you name it. De har verkligen ALLT när det kommer till hälsan. Väl där fick jag syn på en påse. Ett glutenfritt mjöl gjort på gröna ärtor. Och här ser ni resultatet! Såklart har jag kryddat med en massa rosmarin och en klick skagenröra för att få till en lite mer "matig" måltid. Tog mig ca. 5 minuter att göra dessa godsaker och de smakar riktigt bra. Kan tänka mig även att förvara några i kylskåpet för att äta som mellanmål. Variation behöver idag inte vara svårare än så. Brukar ni äta mellanmål? Vad äter ni? /Diabeteskvinnan