Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Surdegsbröd - glutenfritt

Alltså det här brödet blev verkligen något utöver det vanliga. Det här smakar som ett ÄKTA bröd. Ungefär som ett "köpt" bröd. Fördelen med att baka med surdeg är att det är mer lättsmält än ett vanligt bröd. Och jag som har lite problem med magen ibland är detta helt perfekt. Även om det kan kännas lite motigt då det tar ett tag att låta surdegen bli klar och hinna jäsa osv så är det helt klart värt väntan. Det bästa av allt är att jag fortfarande har en massa surdeg kvar i kylen som bara väntar på att få bli till ett mumsigt bröd. Ingredienser: 2 dl av surdegsgrunden Rceptet hittar du här: http://www.devote.se/Diabetesk... 500 gram vatten 1 msk honung eller valfri sötning 200 gram bovetemjöl 15 gram mandelmjöl 65 gram teffmjöl 50 gram rismjöl 10 gram psylliumfröskal 2 tsk salt Vallmofrön (valfritt) Gör så här: Blanda surdegsgrunden tillsammans med vatten och honung till en degvätska. Mät upp och blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sedan degvätskan tillsammans med de torra ingredienserna och blanda väl. Smörj en limpform med antingen olja eller smör som jag använde och bröa den med vallmofrön. Hälls sedan degen i formen och låt jäsa i ca 3-5 timmar med plastfolie som skydd. Värm ugnen till 250 grader. Ta av plastfolien och pudra limpan med antingen lite vallmofrön eller annan valfri mjölsort. Grädda brödet sedan i 25 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader och låt det grädda ytterligare 25 minuter. Ta ut limpan från ugnen och låt det svalna helt på ett galler. Detta bröd måste verkligen svalna helt innan du skär i det!

Föregående inlägg

Torsdagslyx

Nästa inlägg

Konst i kampen mot Diabetes

Till bloggens startsida

Diabeteskvinnan