Semlor utan gluten och raffinerat socker

Nu är det tid inne för semlor! Jag lyckades till slut att fixa den perfekta semlan utan gluten och utan raffinerat socker. Det är väldigt passande då för att kunna hantera sitt blodsocker bra och även för oss som inte tål gluten! De blev riktigt bra och saftiga och även om semeldagen inte riktigt är här kan det vara smarrigt att redan nu förbereda sig för lite semelfika eller dylikt! Ingredienser till ca 6 stora semlor 1 dl Sötströ 1 dl Mandelmjöl 1 dl Kokosmjöl 1 dl Potatismjöl 2 msk Fiberhusk 2 tsk Bakpulver 1 1/2 tsk Kardemumma 1 krm Salt 3 msk Kokosolja 3 Ägg 2 1/2 dl Mjölk Lite sukrin melis att pudra på dom färdiga semlorna Valfri grädde att toppa med Ingredienser till mandelmassa 1 dl Mandelmjöl 3 msk Mjölk 1/2-1 msk Sötströ Gör så här:  Sätt ugnen på 225 grader.  Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält kokosoljan tillsammans med kardemumman. Vispa ner mjölk och 2 ägg + 1 äggula. Vispa äggvitan till ett hårt, vitt skum.  Blanda dom torra ingredienserna med kokosolja och mjölkblandningen. Vänd till sist ner äggvitan i smeten. Smeten ska vara tjock och krämig. Låt smeten stå i ca 5 minuter.  Forma med hjälp av fuktade händer fina bullar som du lägger i muffinsformar. Sätt in på en plåt i ugnen och grädda i 18-25 min, eller tills dom är gyllenbruna. Öppna inte luckan förrän bullarna fått fin färg. Under tiden blandar du ihop ingredienserna till mandelmassan genom att blanda samtliga ingredienser i en skål. Du avgör själv hur du vill ha konsistensen och kan addera eller minska mjölk, mandelmjöl och sötning tills den blir som du vill ha den.  När semlorna är klara låter du dom svalna på galler. Skär sedan ett topplock och gröp ur ett litet hål där du lägger mandelmassa och toppar med en klick grädde av valfri sort.  /Diabeteskvinnan