Saffransscones

Årets sista dag! Det är helt galet. Eller, min känsla är att året har gått väldigt fort men att jag har upplevt ett år av otroligt mycket saker. Både bra och dåliga, såklart. Jag ser fram emot att få lägga 2016 bakom mig och enbart blicka framåt!Nog om det. Jag hade lite saffran kvar sen gårdagen och vad passar inte bättre än att få bjuda på saffransscones. Mitt saffran är nu slut och det känns bra att öppna upp 2017 med nya smaker och godsaker!Detta recept är glutenfritt och innehåller inget raffinerat socker. Mycket bra för blodsockret. Ingredienser:1 dl Rismjöl1 dl Teffmjöl2 tsk bakpulver2 tsk fiberhusk1 krm örtsalt2 msk kokosolja0.25 gram saffran1 dl grädde1 1/2 dl vattenGör så här:Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja tillsammans med grädden och vattnet i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör om väl och låt stå i ca 5 minuter. Dela degen i ca 6 delar och forma med hjälp av lätt fuktade händer små bollar. Grädda i ca 15 minuter och låt de svalna en aning. ÄT OCH NJUT!Önskar er alla en fin dag! Och glöm för guds skull inte att kyla skumpan!/Diabeteskvinnan