Perfekt söndag
Har precis kommit hem från veckans bästa middag. Det blev senare än tänkt och jag har nu bunkrat upp mig i sängen efter en härligt middag på söder. Dagen har flutit på riktigt bra och det som ni kan se har även mitt blodsocker gjort, trots en stadig brunch!Jag tror (rätta mig om jag har fel) att många diabetiker är rädda för att testa "nya" maträtter och trot att blodsockret ska go banans. Men jag, eller i mitt liv, har nog aldrig upplevt just "den" känslan. För tanken av en brunch eller ett stort fat med massa sötsaker, tar jag insulin precis som vanligt och att det går bra. Skillnaden mellan oss är att jag äter tills jag är mätt. Trots en stor brunch med säkerligen en massa kolhydrater och socker som höjer blodsockret betyder inte katastrof. Är vi inte lite rädda? Rädda för att testa nya saker? För trygga?Oavsett en kolhydratrik dag så ser ni att det är möjligt. Möjligt att faktiskt äta goda saker och njuta av vad som finns på tallriken. Kvällen slutade på Judith och Bertil med en person som får mig att stanna kvar på jorden. Tänka till och inte grotta ner mig i tankar och funderingar som vissa dagar kan få mig att må dåligt. Mer sånt!Nu är jag helt slut och ska strax stänga ner allt och få mig en god natt sömn! Hoppas er helg har som min varit lugn och behaglig. Hoppas även att ni har fått njuta av god mat och gott sällskap. I morgon tar vi nya tag på en ny och härlig vecka!Blodsocker just nu: 7.7 mmol/L/Diabeteskvinnan