Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Kvarg eller inte kvarg

Det här med mat är en ständing vardag i mitt liv med diabetes typ 1. I princip allt som jag äter påverkar mitt blodsocker. Jag tror att det är ganska vanligt faktiskt. Personer kan ställa konstiga frågor eller påståenden som för mig finns ett självklart svar till.   "Kan du verkligen äta godis" "Får du verkligen äta allt det där på en tisdag"   Och mycket mycket mer, jag lovar.   Mitt svar brukar vara ganska enkelt, en standard. "Jag kan äta allt som du kan äta", eller, "Du mår inte heller bra av att äta pizza varje dag".   Lite dryga svar kanske men min kropp mår bäst av att äta nyttigt i veckorna och sen ibland lyxa till det med godis och allt som kan "ställa" till det för diabetesen. Och när jag sager ställa till det menar jag att det kan behövas en extra koll på blodsockret och möjligtvist lite mera insulin. Simple as that.   Nu är jag en person som älskar mat, njutningen av det. Jag mår inte bra av att äta pizza, pasta, potatisgratäng eller dylikt för mycket för då ballar min mage ur och blir bara svin jobbigt att må skit (plus att jag kan bli sur då jag är en aning gnällig).   Jag äter hellre en god måltid och njuter av den än att äta kvarg som i min mening smakar bomull. Det är såklart att det finns dagar då det går undan och måltiderna blir lidande. därmed kan det slinka ner en kvarg eller en macka i all stress.   Jag är en person som kan hoppa over en måltid eller som när jag jobbar kan jag vänta med middagen till 22.30. Det är helt okej. Jag kan hantera det. Även om jag mår bäst av att äta regelbundet dvs. frukost, lunch, mellis, middag så sker det ibland förändringar. Förändringar som jag kan fixa utan problem.   Mat är viktigt och jag kommer alltid att prioritera att äta god mat fore mat som smakar sådär bara för att det är lite kalorier i.   Nu är det så att jag inte är ett stort "fan" av att trycka i mig massa potatis, pasta, pizza, burgare eller dylikt. Jag njuter hellre av fisk, sallad eller något annat lättsamt (kanske för att det är sommar?!). Och det gynnar såklart min sjukdom också. Men jag vägrar att äta något som jag vet att jag får ont i magen av såsom för mycket pasta exempelvis.   Hur resonerar ni?     En av typ världens godaste tonfisksallader jag ätit. Restaurangen ligger i gamla stan (vet inte vad den heter). Det är någon tapas restaurang tror jag.   Bs efter lunch: 7.1      

Föregående inlägg

Kan inte hålla mig

Nästa inlägg

Korrigera höga värden

Till bloggens startsida

Diabeteskvinnan