Kost och diabetes

Det är roligt att se att statistiken ökar vid vissa typer av ämnen som jag tar upp här i bloggen. Något som jag anser det är brist på i diabetesbubblan är acceptans när det kommer till livsstil. Det ni får se av min kost är kanske 25% av vad det jag egentligen äter. Alltså, jag kommer aldrig och har aldrig uteslutit kolhydrater. Jag äter fortfarande gröt på morgonen, pasta till lunch och potatisgratäng till min middag. Det är inte enbart sallad och bröd som jag äter, vilket ni kanske tror? Men oavsett hur mina kostvanor ser ut så är det ju upp till mig att göra det som känns bäst för min hälsa och såklart mitt blodsocker. Jag vill att vi slutar jämföra oss och gå till attack när det kommer till kost och matvanor. För mig fungerar det utmärkt att äta som jag gör för att få bäst möjliga blodsocker. Ett blodsocker som är toppen. Skulle man få guldstjärna varje gång jag är hos min diabetesläkare skulle jag ha tusentals guldstjärnor. Och det är det här som sticker i andras ögon. Vilket är synd. För mig fungerar det bra. För en annan inte lika bra. Och oavsett diet, träningsform, rutiner, hälsorelaterade frågor så måste vi stötta varandra. Ge varandra tips och råd samt dela med oss om vad som fungerar för den enskilda individen. Inte läxa upp varandra om att det är fel eller dåligt.  Jag vill inte heller dela med mig av för mycket inom just detta ämne då jag vet av erfarenhet att det kan förvirra er? Rätta mig om jag har fel! För jag tror att varje person som har diagnosen diabetes typ 1 lära sig att veta hur sin egna kropp och blodsocker fungerar. För även om vi har samma diagnos har vi inte samma kropp. Varje person är unik och våra kroppar fungerar olika. Vi är inte identiska.Blodsocker just nu: 6.7 mmol/L