Hjärtformade tekakor - utan gluten, mjölk och socker
Hej!Åh alltså dessa var det perfekta mellanmålet! Mina glutenfria, hjärtformade tekakor kom verkligen till vid en tidpunkt då det i morgon vankas alla hjärtans dag. Jag, som ni vet, kommer att åka till kärlekens stad, Paris. Inte för något romantiskt firande utan för att delta på Roche #DiabetesMeetUp. Jag kommer att försöka filma så ni kan få se lite mer hur det är och vad som egentligen pågår. Men, åter till min fantastiska mellanmål!Glutenfri tekakor med hemmagjord hallonsylt på utan tillsatt socker. Perfekt för dig som har diabetes eller för dig som tänker på vad du stoppar i dig. Ingredienser:1 dl havregryn5 dl vatten1/2 dl olivoljasalt50 gram jäst2 dl majsmjöl2 dl rismjöl2 dl bovetemjölGör så här:Blanda havregryn, salt och vatten och koka upp som om du skulle göra gröt. Tillsätt sedan oljan och jästen. Rör om väl. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll sedan över i "grötblandningen". Låt degen jäsa ca 40 minuter.Forma sedan i valfri form - mitt fall använde jag mig av en hjärtformad pepparkaksmått. Det är lättast att kavla degen mellan två bakplåtspapper eller använda sig av exempelvis rismjöl då degen har en tendens att vara en aning kladdig. Lägg dina tekakor på en plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Nagga bröden med en gaffel för att få det klassiska utseendet på tekakor! Gräddas i ca 8-12 minuter. Servera med ett gott pålägg till frukost eller mellis. Så himla goda och som sagt, inget tillsatt socker! Perfekt! /Diabeteskvinnan Gluten-free muffins without gluten and milk. Served with homemade raspberry jam without added sugar. Ingredients: 1 cup oatmeal 5 cups water 1/2 cup olive oil salt 50 gram Yeast 2 cups cornmeal 2 cups rice flour 2 cups buckwheat flour To do this: Mix oatmeal, salt and water and bring to a boil as if you would make porridge. Then add the oil and yeast. Stir well. Mix the dry ingredients in a bowl and then pour in the "porridge". Let the dough rise for about 40 minutes. Shaping in any form - It is easiest to roll the dough between two parchment paper or make use of, for example, rice flour when the dough has en en tendency to be slightly sticky.Let the forms rise another 30 minutes. Preheat the oven in 250 degrees. Bake for about 8-12 minutes. Serve with good toppings to your breakfast or snacks. So amazingly good and as I said, No added sugar! Perfect!