Grovt glutenfritt formbröd utan tillsatt socker
Hej mina fina!Jag kom på i all fotografering under dagen att jag glömde totalt bort att visa er detta smarriga bröd som jag gjorde. Det är ett glutenfritt formbröd utan något socker som påverkar ditt blodsocker i onödan. Vilket är perfekt för min del då jag verkligen älskar bröd!Tycker det är så smidigt att alltid ha hembakat bröd i frysen. Detta bröd är lätt att frysa in och sedan när suget kommer, fram med brödrosten och rosta sig en macka! Ingredienser: 50 g Jäst 5 dl Vatten (37 grader) ½ dl olivolja 1 dl Sesamfrön 1 dl Solroskärnor 1 dl Pumpakärnor 1 dl Linfrön (jag tog hela linfrön) ½ dl Chiafrön 1 dl Valnötter, grovt hackade 1 dl Aroniabär (går bra att byta ut till ex. Gojibär, torkade tranbär eller blåbär) 3 dl Rismjöl 2 dl Bovetemjöl Salt 1 msk Fiberhusk Ev. smör till formenGör Så Här: Lös upp jästen med vattnet och tillsätt sedan olivoljan. Tillsätt frön, nötter och den torkade frukten. Blanda mjöl, salt och fiberhusk och tillsätt lite i taget. Arbeta ihop degen väl (använd gärna en matberedare om du har) och häll sedan degen i en smord eller bakplåtsinklädd brödform. Täck brödet med plastfolie och låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in brödet och sänk till 175 grader och grädda brödet i 1 ½ timme. Låt brödet sedan grädda i avstängd ugn i ytterligare 15 minuter. Låt brödet svalna på ett galler under en bakduk. Serveringsförslag! /Diabeteskvinnan