Granola recept

När jag gjorde min glutenfria samt sockerfria granola utgick jag själv från vad jag gillar och även vilka smaker som jag gillar. Det finns hundratals varianter och det finns inga mått egentligen på hur "man" ska eller inte ska göra. Men här kommer ett ungefärligt recept på hur jag gjorde min fantastiska granola!4 dl havregryn (glutenfria)2 dl pumpakärnor2 dl solrosfrön1 dl linfrön1 dl sesamfrön2 dl nötter (valfria nötter) - Jag tog lite cashew, mandlar, valnötter, pistage etc1 dl kokosflingorsaltkokosoljavanlig olivolja1 dl vattenkanelkardemummaGör så här:Ställ ugnen på 150 grader.Blanda ihop alla ingredienser. Var försiktig med de "blöta" ingredienserna. Kan behövas mer eller mindre utav dessa. Jag tog mitt fantastiska ögonmått när det kom till oljan. Vill inte att min granola ska bli för blöt. Häll sedan granolan på antingen en eller två plåtar med bakplåtspapper på. Sedan skjuts in i ugnen i ca 40 minuter. Rör om då och då så granolan blir jämnt "bränd". Super gott till frukosten eller varför inte som mellanmål. Eller, Efterrätt!! Servera med mascarpone eller glass. Mer nyttigt än julgodiset som serveras, haha. /Diabeteskvinnan