Glutenfritt och helt perfekt - ingen blir besviken!
Hörrni! Jag kan ha skapat ett av mina topp 3 bästa bröd. Jag höll på ganska länge under gårdagens kväll och det kändes som jag fick slita hårt. MEN, resultatet blev magiskt. Det är så himla roligt att få skapa och vara kreativ i köket. Jag verkligen älskar det. Detta bröd är alltså 100% glutenfritt och innehåller inga onödiga tillsatser som kan vara bra att veta när man har diabetes eller bara vill ha lite extra koll på vad som hamnar i kroppen. Ingredienser: 5 dl vatten 2 ägg1/2 dl honung 1/2 dl bovetemjöl 1 dl majsmjöl 1 1/2 dl rismjöl 2 1/2 dl potatismjöl 1 dl krossade linfrön 1 dl pumpakärnor 1/2 dl solroskärnor 3 msk psylliumfröskal 3 tsk xantangummi 1 1/2 tsk bikarbonat Salt Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vatten, ägg och honung tillsammans. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke väl. Detta är för att slippa klumpar i degen sedan. Rör sedan ner de torra ingredienserna tillsammans med äggblandningen och rör om väl. Låt stå i ca 10 minuter. Degen kommer och ska vara väldigt kladdig. Du har gjort rätt då! Stjälp upp brödet på ett mjölat bord (exempelvis rismjöl eller bovetemjöl). Dela degen i två delar och forma två "bullklumpar". Lägg de sedan på en plåt med bakplåtspapper och skåra varje bröd med en vass kniv. Nästan så att du skär helt igenom brödet. Grädda i 30 minuter eller tills du märker att brödet börjar få färg och inte är kladdigt inuti. Låt svalna och ät med exempelvis smör och ost. Jag lovar, du kommer inte bli besviken! /Diabeteskvinnan