Glutenfritt havrebröd och en fungerande sensor

God morgon!Som ni vet har jag haft lite problem med mina två senaste sensorer till min libre. Därför blev jag helt lyrisk i morse när jag vaknade och såg att den nya sensor samarbetar med mig! Så himla skönt. Jag såg igår att det är fler som tycker att libren "diffar" och det gör även min men jag har lärt mig hur värdena fungerar samt hur jag mår i kroppen. Då libren inte visar blodsockret så som en vanlig blodsockermätare gör kan det upplevas att den "diffar". Kom ihåg att lär känna din kropp och hur du mår jämfört med vad libren visar. Det har hjälpt mig oerhört mycket. Men, nu till något helt annat. Jag bakar så mycket och får svårt att äta upp allt och komma ihåg att jag faktiskt har flera brödsorter hemma. Det kan låta sjukt men detta bröd gjorde jag häromveckan och det är ett havrebröd som är otroligt lätt att svepa ihop. Nu vet jag att det är de som upplever att havregryn kan vara svårt att dosera till och även jag kan uppleva att just havregrynsgröt är en aning klurigt. Då jag tycker om havregryn väldigt mycket i olika former försöker samt att det är en bra kolhydratskälla försöker jag hitta varianter för att få i mig just havregryn. Jag åt mina mackor denna morgon med ost, picklad rödlök (fått en dille på det) och såklart färskost! MUMS. Ingredienser för 1 limpa:7 dl havregryn (mixa dem till mjöl) 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 ägg 3 ½ dl filmjölk Garnering havregryn  Gör så här:  Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.  Blanda de mixade havregrynen, bakpulver, salt och filmjölk i en bunke.  Vispa äggen fluffiga med en elvisp.  Blanda ner äggen i havregrynssmeten och rör ihop allt till en kladdig deg.  Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.  Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.Förvaring av detta bröd rekommenderar jag att ni antingen fryser in det i skivor eller förvarar det kallt, i kylskåp, för bästa hållbarhet!