Glutenfria baguetter

Asså ni måste testa att göra dessa baguetter! De är glutenfria och innehåller inget socker som stör blodsockerkurvan. Mums! Ingredienser:25 gram jäst 7 dl vatten (37 grader) 2 äggvitor 1 msk olja 3 dl rismjöl 1 ½ dl bovetemjöl 1 dl potatismjöl 2 dl majsmjöl 4 msk fiberhusk Salt Gör så här: Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt sedan äggvitorna och oljan. Vispa ihop ordentligt. Blanda sedan de torra ingredienserna och tillsätt de med degvätskan. Lite i taget. Rör om väl och använd all din kraft till att få en jämn och smidig deg! Låt jäsa i 40 minuter under en bakduk. Dela upp degen i tre lika stora delar. Rulla ut och forma till baguetter. Jag använde rismjöl till utbakningen. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på en plåt under en bakduk. Sätt ugnen på 250 grader. Forma till baguetterna om de ser ”trötta” ut. Skåra ytan med en vass kniv. Grädda i 20-25 minuter.ÄT OCH NJUT! Mitt förslag på servering! Försökte mig på att göra egen pasta, därav en sen uppdatering och några svordomar senare... Pastan smakar gudomligt men ser inte så mycket ut för ögat så får återkomma om det receptet! Till pastan är det en tomatsalsa och en pesto på gröna ärtor och parmesan. Men som sagt, det får jag återkomma senare med. Måste slipa lite på receptet och även på utseendet ;) Men kan verkligen rekommendera baguetterna, de blir så goda och smakar precis som "vanliga" baguetter som man köper på ströget i Paris. /Diabeteskvinnan