Glutenfri lunch - tips
Hej på er och god eftermiddag!Jag tänkte visa er lite mer av hur mina blodsockerdagar ser ut nu när libren verkar samarbeta med mig. Såhär såg min lunch ut idag och det var första gången jag testade att göra allt frn grunden. Allt är såklart glutenfritt och inget tillsatt socker vilket är strålande!Tortilla-bröden var supergoda och otroligt simpla att svepa ihop, även falafel-bollarna. Jag vet inte riktigt om bilderna gör sig rättvisa då jag kände att blodsockret var på väg ner och att jag snabbt skulle äta så det fick bli som det blev.Just idag har jag haft lyxen att äta lunch hemma och tog verkligen tid för att göra något som jag verkligen gillar. Annars kan jag tycka att det är svårt att hitta variation på matlådor... Hur brukar ni göra?Tortillabröden tog jag 1 dl maizenamjöl, 1 dl majsmjöl, 2 dl mjölk, salt, 1 ägg, 2 msk fiberhusk. Blanda ihop allt och låt stå några minuter. Kavla sedan ut fem stycken degklumpar på ett mjölat bort (exempelvis majsmjöl) och kavla de så runda som du kan. Stek sedan bröden på låg värme i en torr stekpanna tills bröden har fått färg!Lätt som en plätt!Perfekt att äta till tacos också!Nu måste jag rusa!/Diabeteskvinnan