Glutenfri grönkålspaj

Då jag älskar allt som har med kål att göra passar det utmärkt just nu i tid då det är säsong för alla sorters kål. Gårdagens middag blev verkligen en succé och det är tur att jag gjorde en stor sats, kan äta det varje dag nu i veckor om jag vill! haha.När det kommer till paj och att göra glutenfri pajdeg har jag egentligen bara dåliga erfarenheter. Tycker att det varit så svårt att få till den perfekta pajdegen och har dragit mig lite för att faktiskt göra min egna pajdeg. Men, igår så tog jag tag i saken och gjorde ett nytt försök. Degen innehåller sojamjöl och blev precis som "vanlig" pajdeg till min stora förvåning.Glutenfri pajdeg:6 3/4 dl sojamjöl1 dl valfri mjölk150 gram tärnat smör2 msk kallt vattenSaltGör så här:Blanda alla ingredienser förutom vattnet. Arbeta samman tills det blir en deg och tillsätt sedan vattnet. Låt degen stå i kylskåp ca 20 minuter. Lägg degen på ett bakplåtspapper och kavla ut degen. Jag tog ett bakplåtspapper även på degen då det var svårt att kavla. Lägg sedan degen i en form (springform rekommenderas) och låt den stå kallt i ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajdegen i 10-12 minuter beroende på hur din ugn fungerar. Så, när pajdegen är klar är det bara att fylla med det som DU tycker om. Denna gång en grönkålsfyllning med getost och valnötter!Fyllning:3 ägg4 dl mjölksalt200 gram grönkål1 lök3 klyftor vitlökolja150 gram getost1 dl valnötterGör så här:Vispa äggen med mjölken och saltet i en bunke.Hacka grönkål, lök samt vitlöken och stek de i valfri olja. Häll sedan grönsakerna i pajformen och häll på äggstanningen. Toppa med valnötter samt smula över getosten. Grädda pajen i ca 30-40 minuter eller tills du ser att pajen har fått en fin färg.Servera med krispig sallad!   Lycka till!/Diabeteskvinnan