Den negativa sidan av variation

God morgon på er!Ja, eller min morgon startade på ett blodsocker som inte ligger inom ramen av mina vardagliga värden. 14.6 mmol/L. Kroppen känns inte helt hundra och varken psyket eller min fysiska hälsa ska vi inte ens tala om. Detta var för jag testade riskakor igår som kvällssnack. Då jag inte kolhydratsräknar och har väl över lag inte någon större koll på vad jag ska gå efter vid petitesser som denna gång valde jag att dosera insulin efter känslan. Känslan var helt fel. haha. Genom att välja andra typer av mat/kost kan medföra en mer svajigt blodsocker. Och det är för mig helt OK! För jag lär mig hur min kropp hanterar "ny" föda. Då vet jag till nästa gång när jag ska äta riskakor att jag behöver några enheter mer för att det inte ska skjuta i höjden. Jag tänkte på det nu under morgonen att det kan vara skrämmande att gå utanför sin comfort-zone när det kommer till blodsocker och mat. Jag har lätt att ruta in mig på en kost där jag vet exakt hur många enheter insulin som jag behöver. Och då kör jag på det. Men även det kan vara farligt. För att bli allt för bekväm tror inte jag är positivt i längden. För glöm aldrig att ett högt blodsocker inte är farligt. Det farliga ligger i om det höga blodsockret är där i för många dagar/veckor/månader. Hur ställer ni er till att testa nya livsmedel? Räknar ni? Går ni på känsla?Berätta gärna för mig hur du gör! Tycker det är så himla intressant ämne. För det här kan även i sig vara en psykisk ohälsa som medför att det kan bli svårt att gå ut på restaurang som inte serverar det "vanliga", att bli bortbjuden på middag eller att bara fastna i en vardagscirkel som är svår att ta sig ur. Blodsockret nu har stabiliserat sig och ligger nu på 6.6 mmol/L Jag mår äntligen bra! Tack för det. /Diabeteskvinnan