Ciabatta - glutenfritt och blodsockervänligt
Ingredienser:20 gram jäst5 dl kallt vatten1 msk olivolja2 dl havremjöl3 dl rismjöl1 dl majsmjöl1 msk pofiber1 msk fiberhusksaltGör så här:Lös upp jästen tillsammans med vattnet. Tillsätt sedan olivoljan. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda mjölblandningen lite i taget med degvätskan. Har du ingen köksassistent se till att röra degen rejält i några minuter!Täck degen med plastfolie och låt jäsa i ca 3 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg degen på ett mjölat bord (jag tog rismjöl) och dela degen i 6 lika stora delar. Forma sedan rektangulära bröd och lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite rismjöl eller majsmjöl och låt bröden gräddas i ca 30 minuter. Förvaring:Brödet håller sig i några dagar i rumstemperatur. Jag rekommendera att frysa ner bröden och tina upp de i antingen micro eller i ugn för att få bästa brödupplevelse! Servera brödet med goda tillbehör. Passat även att ta med sig som matig lunchmacka eller till exempelvis frukost! Jag måste nog vara brödälskare nummer 1! Haha.