Blomkål i ugn

Glad Fjärde Advent!Så galet hur fort tiden egentligen går. Men jag antar att det är ett gott tecken. Jag har verkligen tagit det lugnt denna helg och igår var jag tvungen att lyssna på min kropp och tacka nej till lite festligheter och stängde sedan in mig. Men först, såklart, en runda till affären. Fick se en bild på en blomkål och tänkte att jag skulle ge mig på något liknande. Kanske ett middagtips till er därute?!Du behöver:1 blomkål2 äggulor1 pkt saffran100 g pistagenötterGör följande:Blanda ihop äggulorna tillsammans med saffran. Pensla sedan över detta över blomkålen och försök att smeta in hackade pistagenötter. Lite klurigt då blomkålen inte är platt...In i ugnen på 250 grader i 10 min. Sänk därefter temperaturen till 200 grader och låt den stå i ugnen i ca 45 min till 1 timma. Jag serverade detta med grönkålschips som jag fått en dille på! Nu ska jag fika med en vän och blodsockret visar just nu 6.9 mmol och en pil nedåt så får bli en liten lussefika tror jag minsann!Vad ska ni göra idag? Blir det julklappsshopping för er del?