Amerikansk/vegansk pannkaksbrunch

GOD DAMN!Ser ni vilken dra-mig-baklänges brunch som det bjöds på denna ganska så gråtrista söndagsförmiddag. Herregud vad smarrigt. Glutenfritt, veganskt, mjölkfritt och smakar helt otroligt bra.Jag har haft en väldigt lugn helg vilket har varit väldigt skönt och vaknade upp pigg och inte bakis som kanske många andra är idag?! Och det innebär att jag kan lägga stort fokus på annat än att bara ligga hemma i sängen. Så, tillbaka till min brunch. Köpte kikärtsmjöl i veckan och har inte riktigt kommit på något att göra med just det mjölet. Tills jag kom på att det skulle kunna passa till en mer "matig" måltid och resultatet ser ni alltså här ovan. Det du behöver är:2 1/2 dl mandelmjöl2 1/2 dl kikärtsmjöl1 msk vaniljpulver1 msk bakpulver1 tsk xantangummi (kan bytas ut mot malda psylliumfröskal)4 dl nötmjölk (jag använde mandelmjölk)lite saltGör så här:Blanda ihop alla ingredienser och låt vila i ca 10 min. Stek sedan pannkakor i valfri storlek i lite kokosolja i en het panna i ungefär 2 minuter på vardera sida. Upprepa tills pannkakorna är klara. Servera med valfria tillbehör. Jag tog lite kvarg och mixade med blåbär och hallon som jag varvade pannkakorna med, skivade upp en banan, torkade mangobitar, gojibär, pistagenötter och jordgubbar. Det gick otroligt fort och var inte alls svårt att tillaga. Perfekt att kunna njuta av en brunch som denna när nattens blodsocker har varit mer än toppen!Hoppas ni får en underbar söndag./Diabeteskvinnan