Choklad Och Hallon Cupcakes
Raspberry Chocolate Cupcakes
4dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2tsk bikarbonat
1/4tsk salt
1 1/2dl kakao
125g smör, osaltat
2 dl strösocker
2 ägg
1 3/4dl mjölk
1tsk vaniljasocker
4dl hallon, frysta
100g mörkchoklad med hallon
Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan en stund. Blanda samman de torra ingredienserna. Vispa ner ägg och mjölk i smöret, tillsätt det till de torra ingredienserna och rör försiktigt tills de precis blandat sig. Hacka chokladen grov och häll i den tillsammans med hallonen, vänd ner dem i smeten. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten som räcker till cirka 14st cupcakes. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Testa mot slutet med en sticka ifall de är klara, det ska inte vara några smulor på den när du drar ut den i fall de är klara. Om de inte är riktigt färdiga så sjunker de ihop.
Frosting:
100g cream cheese (philadelphiaost)
ca 5dl florsocker
1dl kakao
1/2tsk citronsat, Eller kallt kaffe, till önskad konsistens (tsk)
Vispa cream cheese och citronsaft pösigt, tillsätt kakao och florsocker lite i taget till önskad konsistens. Bred över dina cupcakes när de svalnat, dekorera tex med hallon, så syns det vad de smakar.
Men jag hade inga mer hallon att pynta dem med så de fick bli med strössel.