Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Min blogg
  • Min blogg
  • Kategorier
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Mars2022
    • Maj2017
    • September2016
    • Januari2016
    • Oktober2015
    • September2015
    • Juli2015
    • April2015
    • December2014
    • November2014
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Choklad Och Hallon Cupcakes

 

                   

 

 

 

Raspberry Chocolate Cupcakes 

 

4dl mjöl

1 tsk bakpulver

1/2tsk bikarbonat

1/4tsk salt

1 1/2dl kakao

125g smör, osaltat

2 dl strösocker

2 ägg

1 3/4dl mjölk

1tsk vaniljasocker

4dl hallon, frysta

100g mörkchoklad med hallon

 

Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan en stund. Blanda samman de torra ingredienserna. Vispa ner ägg och mjölk i smöret, tillsätt det till de torra ingredienserna och rör försiktigt tills de precis blandat sig. Hacka chokladen grov och häll i den tillsammans med hallonen, vänd ner dem i smeten. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten som räcker till cirka 14st cupcakes. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Testa mot slutet med en sticka ifall de är klara, det ska inte vara några smulor på den när du drar ut den i fall de är klara. Om de inte är riktigt färdiga så sjunker de ihop.

 

Frosting: 

100g cream cheese (philadelphiaost)

ca 5dl florsocker

1dl kakao

1/2tsk citronsat, Eller kallt kaffe, till önskad konsistens (tsk)

 


Vispa cream cheese och citronsaft pösigt, tillsätt kakao och florsocker lite i taget till önskad konsistens. Bred över dina cupcakes när de svalnat, dekorera tex med hallon, så syns det vad de smakar.

 

Men jag hade inga mer hallon att pynta dem med så de fick bli med strössel.

 

                                                           

21 april 2012 kl 14:04
0kommentarer

Fler inlägg

Veckans MenyMeny
Hej hej. ellery
Provisorisk uppdatering linneanss
Ekosofiethornberg

Choklad Och Hallon Cupcakes

                            Raspberry Chocolate Cupcakes    4dl mjöl 1 tsk bakpulver 1/2tsk bikarbonat 1/4tsk salt 1 1/2dl kakao 125g smör, osaltat 2 dl strösocker 2 ägg 1 3/4dl mjölk 1tsk vaniljasocker 4dl hallon, frysta 100g mörkchoklad med hallon   Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan en stund. Blanda samman de torra ingredienserna. Vispa ner ägg och mjölk i smöret, tillsätt det till de torra ingredienserna och rör försiktigt tills de precis blandat sig. Hacka chokladen grov och häll i den tillsammans med hallonen, vänd ner dem i smeten. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten som räcker till cirka 14st cupcakes. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Testa mot slutet med en sticka ifall de är klara, det ska inte vara några smulor på den när du drar ut den i fall de är klara. Om de inte är riktigt färdiga så sjunker de ihop.   Frosting:  100g cream cheese (philadelphiaost) ca 5dl florsocker 1dl kakao 1/2tsk citronsat, Eller kallt kaffe, till önskad konsistens (tsk)   Vispa cream cheese och citronsaft pösigt, tillsätt kakao och florsocker lite i taget till önskad konsistens. Bred över dina cupcakes när de svalnat, dekorera tex med hallon, så syns det vad de smakar.   Men jag hade inga mer hallon att pynta dem med så de fick bli med strössel.                                                              

Föregående inlägg

Choklad Snittar

Nästa inlägg

Kladdkaka

Till bloggens startsida

Min blogg