om nom nom.

Ett recept kommer lastat, why not. Nej, jag har inte lagt av helt med att skriva om mode och shopping men ni vet ju att livet kommer emellan ibland, så även på denna brokiga blogg. Sedan jag upptäckte att pizza inte nödvändigtvis måste inkludera tomatsås har jag blivit frälst. Pizza Bianco, halleluja! Liksom 'vanlig' pizza kan Pizza Bianco såklart ha en mängd olika läckra smakkombinationer. Detta är min version - you're in for a treat! Min Pizza Bianco har blivit favoriten på helgmenyn, som även passar utmärkt som förrätt eller tilltugg. Till och med min oerhört kräsne, nioårige systerson älskar den. Nuff said - mot köket! 1 pizza räcker till 2 pers till middag eller som 6 bitar tilltugg. Du behöver:- 1 pizzadeg (om du är mästerkock slänger du ihop en egen deg, jag kör köpevarianten)- ca 1.5 dl Creme Fraiche- Lufttorkad skinka, typ Serrano (valfri, skippa om du vill köra vegetarisk variant såklart)- 2 vitlöksklyftor- 1 Mozzarella (125 gr)- Grön sparris, färsk, ca 8 st.- Tryffelolja- Dragon (torkad) <- viktig! Byt inte ut :)- Timjan (torkad)- Flingsalt- Svartpeppar Sätt ugnen enligt anvisningarna på förpackningen för pizzadegen, och rulla ut pizzadegen på en plåt.Ta en slickepott och bred ut önskad mängd creme fraiche på degen, ända ut på kanterna.Strö över lite flingsalt, svartpeppar, timjan och - rikligt - med dragon (dör döden så gott det är).Skär vitlöken i tunna skivor och lägg ut på pizzan.Skär bort det nedersta på sparrisen, det mest stabbiga. Gör för säkerhets skull ett snitt på ett par centimeter längs med sparrisen nedtill - det gör den lite lättare att bita av så småningom. Placera ut sparrisarna över pizzan, varannan med knoppen upp, varannan ner.Riv mozzarellan i små bitar över pizzan och avsluta med ett par droppar tryffelolja.Nu - in med pizzan i ugnen tills gyllene här och där.Kör du en icke-vegetarisk variant - lägg på den lufttorkade skinkan på pizzan efter det att den varit i ugnen. Då behåller skinkan sin smak och blir inte så överdrivet salt och bacon-aktig.Klipp i 6 bitar. Dela med en vän, eller fem!Smaklig spis!