Passion och citron cheesecake
Under påsken bakade jag en passion och citron cheesecake och nu tänkte jag skriva receptet på den, för det blev en väldig lyckad cheesecake.Ingredienser:Kakbotten15 st digistivikex75 g smörFyllning4 st gelatinblad2 st ägg400 g cream cheese2 dl cream fraiche1,5 dl socker1 tsk vaniljsocker1 tsk citron (skal + saft)Glasyr1 st gelatinblad1 msk socker4 msk vatten4 st passionfrukterBotten: Börja smed att smälta smöret på låg värme. Krossa kexen under tiden smöret smälter. Blanda ihop smälta smöret och kexen tillsammans i en mixer och tryck sedan blandningen i en form (med avtagbar botten) och ställ i kylen.Fyllning: Lägg 4 st gelatinblad i kallt vatten under 5 min. Under tiden dela upp äggen i vitor o gulor i olika bunkar. Blanda gulorna, ost, cream fraiche, socker, vanilj socker och citronskal till en smet. Vispa vitorna till ett hårt skum (man ska kunna hålla den upp o ner utan att det rör sig), vänd ner den i smeten. Värm citronsaften i en kastrull och ta av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften. Låt svalna innan den blandas ner försiktigt i smeten under omrörning. häll blandningen över kakbotten och låt stå i kylen minst 1h. Glasyr: Blötlägg 1 gelatinblad i kallvatten under 5 min. Värm socker och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt den smälta i sockerlösningen. Skrapa ur passionsfrukterna ner i socker lösningen och rör om. Låt svalna ett tag innan man häller på sockerlösningen på fyllningen på kakan, viktigt att man inte häller på den innan timmen har gått. Kakan måste ha stelnat innan man börjar hälla på sockerlösningen. Låt stå i kylen minst en timme till.Och det var allt! Det är en super god cheesecake som jag hittade på köket.se men skrev hur jag gjorde den och det blev riktigt bra.//Choco <3