RECEPT PÅ VÄRLDENS GODASTE JORDGUBBSTÅRTA

Ska ni ha någon härlig fest i sommar? Då tycker jag att jordgubbstårta är ett måste att ha med på festen. Jag har använt mig utav det här receptet som jag har hittat i Hemköps tidning, varje sommar i flera år nu. Det blir uppskattat varje gång, därför tycker jag att det är roligt att få dela detta med er.  Ni behöver:  Tårtbotten: 400 g mandelmassan 200 g rumstempererat smör 1/2 dl strösocker 4 ägg1 1/2 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulverFyllning:3 dl vispgrädde1 burk kesella vanilj1 + 1/2 liter sommarbär1/2 dl strösocker Gör såhär:1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och vispa samman med smöret.2. Tillsätt 1/2 dl socker och vispa fluffigt. Tillsätt därefter ett ägg i sänder och rör sist i vetemjöl blandat med bakpulver.3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna. Skär kakan till två bottnar.4. Mixa 1/2 l bär med 1/2 dl socker och bred ut som fyllning på den nedersta botten. (OBS  Jag hade i sylt i min tårta och det funkade jättebra så tips till er som vill spara lite tid)5. Vispa grädden och rör i kesella. Bred ut på översta lagret och toppa med färska bär. Sist med inte minst - NJUT!