HAMMARBY MOT IRANSKA ESTEGHLAL FC

Idag under eftermiddagen så spelade Bajen en träningsmatch mot det iranska laget Esteghlal FC. Första gången de var i västvärlden så de var ju självklart stort för dem och även för deras fans här i Sverige. De var mycket iranska fans som hade tagit sig till arena för att se sitt lag spela, i ljudnivån så var dem fler än oss Bajare kan jag lova. De bjöd på trummor, mycket sång och massor av typ vuvuzelas. Roligt med sån fotbollskultur tycker jag. Dem lät kan jag lova haha.. Tyckte att vi hade bra tempo i första halvlek men med tanke på att Esteghlal fick en straff efter bara 30 sekunder då Rennie fällde en i målområdet så sjönk vi tillbaka. Det är så typiskt Bajen att falla tillbaka när vi ligger under. Båda lagen var taggade och spelade rätt hårt men inte fult. Vi hade några lägen i första halvlek men inget stort. I andra halvlek så kom vi in som ett annat lag, som vanligt.. Förstår inte att de ska krävas en spark i rumpan av Nanne i paus för dem att kicka igång men jag klagar inte att de spelar bra en del av matchen iaf haha men helst hela såklart. I andra halvlek så skapade vi massor av chanser och vi hade mest boll. I en av hörnorna så kom ett av våra stjärnskott Dusan Jajic, som observera bara är 17 år fram och satte 1-1 med ett hårt skott. Bara fyra minuter senare fick ännu en grym spelare göra mål som han också bara är 17 år. Isac Lidberg tryckte in 2-1 på ett kanon anfall, då han kom loss i straffområdet och dundrade in ett så snyggt mål. Det var så roligt att två av våra unga grabbar fick komma fram, göra mål, visa hur grymma de är och visa att de platsar i startelvan. Hoppas att Esteghlal FC njöt av arenan, att deras fans peppade dem och att de var ett bra första besök här. Nu har Bajen ett genrep kvar på måndag mot Örebro innan hemmapremiären för Allsvenskan. Gud vad jag älskar att fotbollen snart är igång på riktigt igen!!