EN STOR TUMME UPP TILL SIRIUS

Jag satt klistrad framför DIF-SIRIUS matchen igår. Sirius är ett nytt lag i Allsvenskan iår. Dom är nästan ett Stockholms lag haha men dom är ifrån Uppsala så inte så långt härifrån. Ett litet men bra lag. Dom spelade sjukt starkt förra året och vann Superettan så dom är ju värdiga en plats i Allsvenskan helt klart. Djurgården har stärkt upp sitt lag med sjuka värvningar för i år som tex Kim Källström och Jonas Olsson och en ny tränare så vi får se hur det går för dom denna säsong.  Matchen började jäkligt jämnt. Sirius gav inte efter något, var väldigt säkra bakåt och tog många dueller. Djurgården visade inte att dom var något extra utan låg i samma tempo som Sirius. Det är sjukt roligt att se ett lag komma upp i Allsvenskan och ligga i samma tempo och ha ett bra spel mot ett Stockholms lag! Dem är riktigt taggade och man ser att dom har spelet och kan möta ett stort Stockholms lag. Sjukt taggad på att se vad dom kommer göra i Allsvenskan detta år. I första halvlek så var Djurgården helt klart mest aggressiva och mer vassa i målområdet än Sirius men dom fick aldrig in bollen. Sirius kunde ha tryckt på mer i målchanserna.  Andra halvlek så började Djurgården väldigt hårt. Mycket boll vid Sirius mål och ganska hårt tryck men Sirius var rätt säkra ändå, de blev inte något osäkert spel (inte vad jag såg iaf). Vid 53e minuten trycker Sirius in 0-1 och vid 54e minuten trycker dom in 0-2 målet. SÅ JÄVLA MAGISKT!!! Jag skrek för det var så sjukt snyggt och sen måste jag ju trycka upp de i mina Djurgårdsvänners ansikten :)))). Matchen slutade 0-2 och det var Sirius mycket väl förtjänta av. Så sjukt jäkla bra spelat!! Mycket fin fotboll. Djurgården hade inte alls mycket att komma med den här matchen tyvärr.. vad hände med de nya spelarna i DIF?!