EN DERBY SEGER ÄR ALLTID SPECIELLT

En derby vinst är alltid större än de andra vinsterna. I söndags satt jag på båten uppkopplad på svt play för att kolla på matchen (såg dock bara första halvlek) och ja den började ju inte bra.. Vi fick ett baklänges mål alldeles för snabbt ännu en gång och de måste vi bli bättre på. Sen jobbade vi upp oss och fick in ett kvitteringsmål inte allt för långt efter av underbara Alex som kommer bli riktigt farlig i årets allsvenska! Stämningen var på topp som vanligt i publiken, taggade supportrar som visade sin kärlek som alltid i derbyn. Jag tyckte verkligen att vi tog övertaget av matchen efter cirka 30 minuter och mitt i allt blev de 1-2 och de var Johan som slog till med sin power skott och när han väl får in ett träff så är man aldrig beredd haha för han bara dyker upp från ingenstans.    Som sagt jag missade andra halvlek men hörde från andra som såg matchen att vi ägde den totalt. Djurgården spelade tydligen inte alls bra och de känns ju skönt. Matchen slutade 1-3 till oss och de betydde att vi var vidare till kvarten och Djurgården var ute ur svenska cupen. Kvartsfinal mötet lottades redan igår och de blir ännu ett derby. Om en vecka möter vi AIK borta på friends och jag är redan nervös men det ska bli så sjukt roligt!! Kommer dock inte jobba på matchen, slutar när vi har samling och jag gillar inte solna.. och verkligen inte friends arena. Så derby hemma i soffan it is!! Var beredda AIK för vi har inte tänkt att åka ur cupen nu.    Bild från hammarbyfotboll.se :)