Tryffelpasta
Lagade en god pasta igår. Recept från någon på instagram som jag tyvärr inte sparade. Ingredienser 2 port: Valfri pasta för 2 port 2 msk smör 1 finhackad scharlottenlök 2 finhackade vitlöksklyftor (nötkött) (champinjoner) 2 dl grädde 1 msk vitvinsvinäger (skippade detta) Salt och svartpeppar 0.5 citron + zest 1 tsk tryffelkräm (brukar vara tryffelolja blandat med svamp), (jag hade lite mer än 1 msk) 0.5 dl pastavatten 1 dl parmesan Hackad gräslök (skippade detta) Dags att laga: Hacka lök och vitlök. Stek all lök i en stekpanna i smöret. Jag hade också i nötkött och champinjoner som jag då stekte med löken. Ha i grädden och låt det koka ihop några minuter. Ha i vinäger, salt, mycket svartpeppar, pressad citron och zest. Koka någon minut. Koka pasta och när det återstår ca 1 minut på koktiden så ha i pastan i såsen på ca 0.5 dl pastavatten. Smaka av och låt pastan koka klart i såsen och häll i parmesanen. Ha sist i tryffelkrämen. Häll upp på tallrik och på med parmesan och ev gräslök. Klart!Tyckte det var gott med svamp i, köttet hade jag klarat mig utan. Hade jag lagat denna igen hade jag nog skippat citronen.