Pasta med saffran, pancetta och sparris

Jag älskar saffran!! Detta recept från Benjamin Ingrossos paradrätt (från Sofia Dahléns Paradrätten) på youtube, den blev otroligt god. https://www.youtube.com/watch?...Ingredienser:400 g pennepasta1 paket saffran (0.5 g)200 g pancetta (vi använde mer, där största delen var pancetta och sen lite bacon)1 knippe sparris1-2 vitlöksklyftor (vi tog 2)2 schalottenlökarFärsk persiljaCitronOlivoljaSmör1.5 dl vitt vin (gärna det som dricks till maten om man dricker vin till maten)2.5 dl gräddePecorinoDags att laga:Skär pancetta i små bitar och lägg i en kall stekpanna på spisen och sätt sedan på plattan. Vi hade färdighackad pancetta, fanns inget annat på matbutiken. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär sparrisen i 1 cm långa bitar. Riv pecorinon fint.När pancettan fått fin färg, lägg i schalottenlöken och lite olivolja. När löken blivit transparent kan vitlöken tillsammans med en klick smör tillsättas. Rör runt och låt steka lite innan vinet och sparrisen åker i. Späd saffran med lite vatten och häll i stekpannan. Tillsätt grädde och låt såsen koka upp. Sänk värmen, pressa i lite citron och låt såsen puttra.Koka upp rikligt med pastavatten och lägg i pastan. Koka inte pastan för länge, det ska vara tuggmotstånd. Spara en mugg med pastavatten innan man häller av resten av pastavattnet. Tillsätt lite pasta i taget i stekpannan - se till att det inte blir för mycket pasta till för lite sås. Avvakta hellre och späd succesivt med pastavattnet. Se alltså till att all pasta är ordentligt täckt av sås.Krydda med pecorino, peppar och tillsätt en näve finhackad persilja. Servera i en halvdjup tallrik och toppa med pecorino.