Lyxig pasta med oxfilé
Åt denna pasta på min födelsedag, den blev så god! Jag hade inte oxfilé utan rostbiff, men känner såhär i efterhand att jag gärna hade skippat köttet. Tyckte svamparna var godast. Recept från: https://folkofolk.se/kramig-lyxig-pasta-med-oxfile-och-svampIngredienser:400 g oxfilé1 röd lök200 g färsk svamp (hade champinjoner)Smör att steka i 1 vitlöksklyfta2 dl köttbuljong1 dl rött vin1 msk soja3 dl grädde 2 dl hackade, färska örter (hade persilja)Salt och pepparRikligt med parmigiano reggianoFärsk pasta för 4 portionerDags att laga:Börja med att putsa oxfilén och skär den i mindre bitar. Strimla rödlöken och skär svampen i mindre bitar. Bryn först köttet i en het panna med en klick smör, gärna gutjärnspanna. När köttet fått yta så ta upp det ur pannan. Häll i löken och svampen i pannan och låt det steka tills vätskan är borta och det fått en gyllene färg. När det fått en gyllene färg, tillsätt en klick smör.Pressa eller hacka vitlöken och lägg i pannan. Tillsätt det stekta köttet och slå på köttbuljong, rött vin, soja och grädde. Låt allt koka ihop under ca 10 min tills såsen blivit krämig. Koka pasta enligt anvisningar på paketet. Hacka örterna. När pastan är färdig så blanda den med såsen och rör ner hälften av örterna. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar. Lägg upp pasta på ett stort fat och riv över parmigiano reggiano och strö över det sista av örterna. Färdigt!