Lussekatter med pärlsocker

Ett annat tips till julbaket. Skippade russin eftersom det varken är en hit hos mig eller Emma (bakade med henne). Receptet är från https://fredriksfika.allas.se/... Ingredienser 40 bullar: 5 dl mjölk 50 g jäst  1 g saffran (2 paket) 1 tsk strösocker 200 g rumsvarmt smör 1 tsk salt  2 dl strösocker 14 dl vetemjöl special (840g) Pensling: 1 ägg Pärlsocker Russin om man vill  Dags att baka: Se till att det finns rumsvarmt smör. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över den värmda mjölken. Mortla strösocker och saffran och blanda ner i degvätskan.  Tillsätt smör, salt, strösocker och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakning. Arbeta degen i ca 10 min i maskin eller dubbelt så lång tid om man gör det för hand. Arbeta till degen är smidig och släpper från kanterna av bunken och är klibbfri. Vi tillsatte nog ca 14.5 dl vetemjöl, hellre för lite än för mycket mjöl. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 40 min. Knåda degen smidig på ett mjölat bord och dela degen i 40 små bitar. Rulla varje bit och forma som en lussekatt. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa 30-45 min. Sätt ugnen på 250 grader. När bullarna jäst färdigt, pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Eller stoppa i russin om man hellre önskar det. Grädda lussekatterna mitt i ugnen i 6-8 minuter och låt svalna på galler under bakduk.