Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Knäckig blåbärspaj

Bakade en knäckig och god blåbärspaj. Recept från https://www.koket.se/camillas-knackiga-blabarspajIngredienser:Fyllning:500 g blåbär, färska eller frysta0.5 dl syltsocker (hade inte syltsocker, utan använde lite strösocker)2-3 tsk potatismjölKnäckig smuldeg:175 g smör2 dl strösocker2 krm salt3 dl havregryn1.5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver0.5 dl ljus sirapDags att baka:Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till fyllningen och lägg i en pajform. Jag använde en stor pajform ca 27 cm.Blanda strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver. Smält smöret i en kastrull och häll sedan ned det i bunken med den torra blandningen. Tillsätt sirap och rör ihop till en jämn smet.Klicka ut smeten på blåbären och bred försiktigt ut med en slickepott.Grädda pajen mitt i ugnen ca 30-40 min tills den fått fin färg. Ta ut och servera med vaniljsås (eller vaniljglass). Vill man inte äta den direkt går det fint att förvara den i kylskåpet.

Föregående inlägg

Skaldjurspaj

Nästa inlägg

Västerbottenpaj

Till bloggens startsida

Min blogg