Grönkålspaj med fetaost
Lagade denna till en kräftskiva vi hade i fredags, den var god. Recept från https://www.coop.se/recept/gronkalspaj-med-fetaost.Ingredienser:Pajdeg:Receptet föreslog en färdig kyld pajdeg men jag gjorde samma som till västerbottenpajen. Den innehåller:125 g smör3 dl vetemjöl1 msk vattenFyllning:5 ägg3 dl mjölk1 dl grädde2 krm cayennepeppar500 g fryst, tinad grönkål2 små rödlökar (jag använde nog knappt 1 rödlök)2 vitlökar0.5 kruka basilika150 g fetaost 1 tsk saltDags att laga:Börja med pajdegen. Blanda smör och mjöl, tillsätt sedan vatten och knåda ihop till en fin deg. Smöra en springform/pajform och lägg i pajdegen. Nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 200 grader.Vispa upp äggen lätt med mjölk och grädde, tillsätt salt och cayennepeppar.Se till att grönkålen är ordentligt tinad och pressa ur all vätska, men hjälp av förslagsvis en sil. Jag fick krama i händerna för jag hade ingen sil. Finstrimla rödlök, finriv vitlök och grovhacka basilika. Fördela grönkålen, rödlöken, vitlöken och basilikan i det förgräddade pajskalet. Smula över fetaosten och sist häll över äggstanningen.Grädda mitt i ugnen ca 35-40 min, äggstanningen ska ha fått fast konsistens. Klart! Receptet föreslår att man kan toppa pajen med granatäppelkärnor, vilket jag inte gjorde.