Gorgonzolapasta med fläskfilé

Bjöd mamma och pappa på denna och den fick mycket godkänt som betyg. Recept från https://www.coop.se/recept/pasta-gorgonzola . Valde att lägga till fläskfilé för lite matigare rätt. Ingredienser 4-5 port: Spagetti för 4 portioner  (använde dock Mezze Maniche) Fläskfilé  för 4 portioner 250 g skivade champinjoner (använde lite mindre eftersom vi hade kött också) 0.5 rödlök 1 msk olivolja till stekning (jag använde smör) 2 dl grädde  1 tsk grönsaksbuljongtärning (jag använde en hel) 120 g gorgonzola (jag använde  150 g) 1 tsk svartpeppar 150 g finstrimlad sugar snaps 2 msk hackad bladpersilja Dags att laga: Började med att steka köttet i mindre bitar i smör. Samtidigt kan man skiva rödlök och champinjoner. Stek sedan löken och svampen i smör i en annan stekpanna. När kött/svamp/lök är färdigt lägg allt i samma panna.  Starta pastavatten med ordentligt med salt och lägg i pastan när det kokar. Jag kokade pastan 11 min och det blev perfekt!! Tillsätt grädde och buljong i kött/svamp/lök stekpannan och låt det hela koka upp. Smula i osten och smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda några minuter tills osten smält helt och såsen har tjocknat något. När sås och pasta är färdigt, blanda allt tillsammans. Toppa med sugarsnaps och persilja. Serverade med rödvin, sallad och grana padano. Så gott!!Fick skippa sugarsnaps för det fanns lite larver och annat äckligt i dom tyvärr. Men det gick bra ändå, bättre lycka nästa gång!