Chili con carne
En riktig vardagsfavorit, perfekt i matlådan. Brukar variera ingredienserna lite. Men igår gjorde jag detta recept: https://www.ica.se/recept/chili-con-carne-714637/Ingredienser:1 gul lök1 vitlöksklyfta (jag hade 2 st)1 röd paprika (jag hade 1 röd spetspaprika)500 g nötfärs1 msk olja1 tsk spiskumminca 1.5 tsk sambal oelek (jag hade nog 2 tsk)2 msk tomatpuré (jag tog osötad ketchup för tomatpurén var slut)1 förp krossade tomater à 500 g1 förp kidneybönor à 380g2 dl vattensalt och svartpepparDags att laga:Börja med att hacka lök och vitlök samt kärna ur och hacka paprikan. Börja koka riset.Bryn färsen i olja, gärna i en gjutjärnspanna. Tillsätt lök, vitlök, spiskummin, sambal och tomatpuré. Låt detta steka tillsammans i några minuter.Blanda ner paprikan, krossade tomater, sköljda kidneybönor och vatten. Låt detta koka under lock minst 10 min. Smaka av med salt och peppar.Servera med ris och gärna crème fraiche! Byt gärna ut kidneybönor med andra typer av bönor, ta det som finns hemma.